Zalig en gelukkig Nieuwjaar 2015

 
 
 

Zoals iedere keer bij ‘nieuwjaar’ heeft het ook deze keer weer iets magisch. Het lijkt of een volledig nieuwe toekomst ligt voor je open en je hebt het gevoel om al hetgeen waar je in 2014 niet toe in staat bent geweest, om dit in 2015 wel te kunnen. Tenminste … dat is je voornemen.
Waarschijnlijk hadden de herders op Kerstnacht hetzelfde gevoel toen ze plots oog in oog stonden met die Goddelijke Zuigeling, waarvan de engelen hen hadden ingefluisterd dat die de wereld ging verlossen. Ze voelden dat ze ineens tot veel meer in staat gingen zijn en dat zal wel geen magie geweest zijn, want de magiërs waren daar nog niet gepasseerd. Het was misschien de combinatie van die goddelijke ogen en die gedane profetie van eeuwenoud.
Namens de Antwerpse Kapucijnen wens ik je graag toe dat jij, nu je de drempel van 2015 jjuist overgestapt bent, in de schoenen van die herders mag gaan staan. Dat jij je mag laten aanspreken door die ogen; want daaruit schijnt jou het licht tegemoet dat een andere toekomst laat zien.
En dat het kerstlicht dat oplicht bij jou, je mag vertellen dat je gevoel van ‘het anders aan te pakken in 2015’ waarschijnlijk wel ‘ te doen’ is… maar…. leg het dan in Gods handen; Hij draagt ons het jaar rond.

Gelukkig nieuwjaar – Vrede en alle goeds

Br. Kenny Brack,
Gardiaan Kapucijnen Antwerpen