Jong en gelovig

 
 
 

 

Jongerenwerking YOUFRA Vanaf dat jongeren in de middelbare school zitten en wanneer ze het normale vormseltraject hebben gevolgd (= vormsel op 11-12 jaar) nodigen we hen uit op onze jongerenwerking. Samen willen we zo op weg gaan in het geloof. We gaan uit van een centrale vraag, nl.: hoe kan je vandaag de dag als christen leven?

 

Naamloos-2

 

Onze jongerenwerking is een groep jonge mensen die mekaar vindt in de zoektocht naar dat antwoord. In principe komen ze één keer in de maand samen rond een thema dat we op een jonge en plezante manier verwerken: vriendschap, angst, vertrouwen, verdriet, solidariteit, ‘echt’ zijn, … hoe beleven we dit als gelovige jonge mensen? Die samenkomsten vinden plaats in de animatielokalen van de Sint Antoniuskerk. Er is ook een meerdaagse gepland en een jaarlijks groter evenement: ofwel ga je mee met YEP (van het bisdom) ofwel ga je mee met het zomerfestival (samen met de Youfrajongeren uit Heuvelland) What’s in a name… YOUFRA? Youfra is de Engelse afkorting van ‘Young Franciscans’, dus: franciscaanse jongeren. Onze Sint Antoniusparochie heeft wortel geschoten op Franciscaanse grond. Sint-Antonius was in zijn aardse jaren een franciscaanse broeder en achter de hoek staat het huidige kapucijnenhuis, waarvan de gardiaan tevens pastoor is van onze parochie. (Br. Kenny) Youfra is een internationale jongerenwerking die ook buiten België bestaat. Net zoals hier bij ons worden in heel veel landen waar er franciscaanse broeders en zusters wonen, franciscaanse activiteiten aangeboden aan jonge mensen. Dat franciscaans accent maakt onze jongerenwerking nu net zo speciaal, omdat er in iedere activiteit die frisse en eigentijdse klik zit waaraan jongeren nu juist zoveel nood hebben, want.. je vindt jezelf erin terug. Youfra … hoe en Wanneer? Youfra is heel verscheiden. In Antwerpen starten we er hier echter maar mee sinds ‘nu’. Voor Antwerpse jongeren is het dus tamelijk eenvoudig.

Naamloos-1

Je bent tussen de 11 en de 14 jaar? Dan bieden we jou een activiteit aan op de  laatste vrijdag van de maand  om 19.30 uur (welkom vanaf 19.15 uur);  animatielokalen St.- Antoniuskerk;  ingang is: Rijnpoortvest ts.Nrs. 16&18; we bieden jou een activiteit aan waar een serieuze dubbele bodem in zit.  daarna is er een bezinningsmoment in de kapel;  daarna kan je tegen democratische prijzen iets knabbelen en drinken;  rond 22.00 uur keer je huiswaarts. CONTACT? Br. Kenny Brack Ofm-cap. (pastoor) Ossenmarkt 14 2000 Antwerpen Kenny.brack1@gmail.com Tel.: 03/232.55.94. Parochies Sint Antonius van Padua H. Hart van Jezus Antwerpen Werkjaar 2015-2016 Jong en gelovig